De Loopkoets is bedacht en ontworpen door Rik en Joanne Plattel.
De waardige hoogte om iemand wandelend te vervoeren ligt net onder hart-hoogte van de gemiddelde persoon. Waarom?
Omdat op die hoogte mensen gemakkelijk met hun hand contact kunnen maken met de kist van de dierbare. Dan is hun dierbare dichtbij. Op die hoogte is er weinig afstand. Handgrepen zitten normaal op halverwege de kisthoogte. Dus bloemenrekken zitten daar net onder.
Rik vond het mooi als het achterwiel door de bloemrekken zou steken. Maar dan mag de diameter niet zo groot zijn dat deze bij de handgrepen van de kist kan komen. Trouwens, dan word je jasje vies als je de handgrepen vast zou hebben. De voorwielen moeten een korte draai mogelijk maken. Dus moeten deze onder het bed door kunnen tijdens de draai.
Omdat wij in een waterrijk gebied wonen en werken, moeten we soms een dijkje op of af. Dat moet veilig en beheerst. Dus moet er een betrouwbare remvoorziening op de Loopkoets zitten.
Joanne heeft 24 jaar in het onderwijs gewerkt en vindt het belangrijk dat kinderen een taak krijgen. Aan de achterkant van de Loopkoets hebben we om die reden een kinderbeugel geplaatst.
Risico op lekke banden is geen optie tijdens een uitvaart. Dus daarom werd er gekozen voor massief rubberen banden. De stalen velgen hebben voor 10 spaken en achter 12. Waarom? Omdat de boog tussen de beide spaken dan optisch bijna even groot is waardoor je geen onrustig voorwiel krijgt met teveel spaken. Bloemenrekken zijn zo uitgevoerd dat de standaard 15 cm oase van de bloemstukken, ingeklemd kan worden in de bloemenrekken.
In totaal schreven we 83 eisen op papier. Die zie je niet en dat moet ook zo blijven. Het gaat niet om hoe de Loopkoets er uit ziet, maar het gaat om de nabestaanden en hun dierbare. Nabestaanden willen een waardige vervoersoplossing. De Loopkoets® is er om die speciale functie te vervullen zodat nabestaanden zelf hun dierbare kunnen begeleiden. Nabestaanden lopen ernaast. De reden dat we gekozen hebben voor een traditioneel ogend voertuig, is omdat men nu denkt dat de Loopkoets iets van vroeger was. In werkelijkheid werden vroeger boerenwagens of bloemenbrikken gebruikt met of zonder paarden. Tijdens de voorbereidingen is er uitvoerig onderzoek geweest naar dergelijke voertuigen. Musea en koetsenbouwers zijn bezocht. Websites uitgeplozen. Maar de werkelijke keuze ontstond aan de hand van de 83 eisen. En de naam Loopkoets… ontstond naar aanleiding van een schilderij van Anton Pieck.
Loopkoets huren?
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen van de loopkoets.
Berichten
Lees hieronder enkele berichten van onze loopkoets.
Zijaanzicht loopkoets
De loopkoets heeft aan beide zijden een rek waarop bloemstukken op kunnen worden geplaatst. Deze rekken kunnen eenvoudig naar buiten worden opengeklapt waardoor er een brede kist op geplaatst kan worden. De normale tussenbreedte is 68 cm. Bij een uitgeklapt rek wordt...
Waardig en respectvol rouwvervoer
Met de loopkoets beleefd u een waardig afscheid, waarbij de nabestaanden en familie en vrienden een samenhorigheids gevoel krijgen tijdens de laatste rit. Het gemak waarmee de loopkoets voorbewogen wordt garandeerd een respectvol vervoer. Door de grote wielen worden...
Voorkant van de loopkoets
Aan de voorzijde van de loopkoets zit de stuurinrichting. Wanneer de loopkoets vooruit bewogen, volstaat een voudig licht duwen of trekken aan de zijkant van de loopkoets. Wanneer de loopkoets achteruit bewogen wordt, dient het sturen met de knop voor in het midden...